Kliniske retningslinjer

BUP-DK har fra efteråret 2011 vedtaget en række landsdækkende kliniske retningslinjer (LKR). Selve processen er vigtig for at kunne skabe et system af høj kvalitet, og BUP-DK lægger vægt på, at de kliniske retningslinjer er baserede på en national lægefaglig konsensus.

LKR er nøglen til, at vi kan få en ensartet patientbehandling af høj kvalitet på tværs af landet og en best clinical practice at måle os imod. LKR vil således bidrage til at løfte det faglige niveau i børne- og ungdomspsykiatrien.

Endvidere vil LKR på sigt give en øget gennemsigtighed i sundhedsvæsenet og forbedre både patientens og lægens retssikkerhed og bidrage til større tryghed for alle parter.

Kliniske retningslinjer

Depression hos børn og unge

OCD hos børn og unge

Autisme hos børn og unge

Anoreksi hos børn og unge

ADHD hos børn og unge

Vejledning om brugen af Melatonin

Angst hos børn og unge

Guideline – genetisk udredning ved Autisme Spektrum forstyrrelse

Udredning af personlighedsforstyrrelse for unge

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.