14/11/2023
14/11/2023
Zoom
Elektrokonvulsiv terapi i børne- og ungdomspsykiatrien
I en periode på 20 år mellem år 2000 og 2019 blev kun 25 patienter under 18 år behandlet med ECT, svarende til kun lidt mere end én person i gennemsnit om året. Imidlertid begynder ECT som behandlingsmodalitet at blive mere udbredt i børne- og ungdomspsykiatrien, og oftest med gode resultater. Dette øger behovet for større viden om ECT blandt læger, der arbejder i børne- og ungdomspsykiatrien.
Forskningsudvalget under børne- og ungdomspsykiatrisk selskab inviterer til online fyraftensmøde om brugen om ECT blandt børn og unge med præsentation af den bagvedliggende evidens samt beskrivelse af to patientforløb.
Reserver allerede nu tid i din kalender og se frem til en givende eftermiddag med dine kollegaer fra afdelingen:
Tirsdag den 14/11 klokken 15.30-17.00
Oplæg
Evidensen for brugen af ECT hos børn og unge – Erik Døssing, speciallæge, Heimdal Privathospital
ECT ved Cotards psykose hos en 13-årig – Anne Line Kjærholm, H4 læge, Region Sjælland
ECT-behandling af en ung med bipolar affektiv sindslidelse – Marie Louise Max Andersen, overlæge på døgnafsnit for unge, Region Sjælland
Vi glæder os til at se jer!
Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.
BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).
Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.