Fyraftensmøde for medlemmer

14/11/2023

Zoom

Elektrokonvulsiv terapi i børne- og ungdomspsykiatrien

I en periode på 20 år mellem år 2000 og 2019 blev kun 25 patienter under 18 år behandlet med ECT, svarende til kun lidt mere end én person i gennemsnit om året. Imidlertid begynder ECT som behandlingsmodalitet at blive mere udbredt i børne- og ungdomspsykiatrien, og oftest med gode resultater. Dette øger behovet for større viden om ECT blandt læger, der arbejder i børne- og ungdomspsykiatrien.

Forskningsudvalget under børne- og ungdomspsykiatrisk selskab inviterer til online fyraftensmøde om brugen om ECT blandt børn og unge med præsentation af den bagvedliggende evidens samt beskrivelse af to patientforløb.

Reserver allerede nu tid i din kalender og se frem til en givende eftermiddag med dine kollegaer fra afdelingen:

Tirsdag den 14/11 klokken 15.30-17.00

Oplæg

Evidensen for brugen af ECT hos børn og unge – Erik Døssing, speciallæge, Heimdal Privathospital

ECT ved Cotards psykose hos en 13-årig – Anne Line Kjærholm, H4 læge, Region Sjælland

ECT-behandling af en ung med bipolar affektiv sindslidelse – Marie Louise Max Andersen, overlæge på døgnafsnit for unge, Region Sjælland

Vi glæder os til at se jer!

Arrangementer

Se hvad der er i planerne inden for Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle datoer her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.