Månedens artikel: D-vitaminmangel og barnets IQ

Overraskende resultater fra Odense Børnekohorte tyder på en sammenhæng mellem mors D-vitaminniveau under graviditeten og barnets IQ ved syvårsalderen. Undersøgelsen viser nemlig, at børn – især drenge -, har en lavere IQ score ved syvårsalderen, hvis de er født af mødre, som i graviditeten havde lavt D-vitamin.

En lidt lavere IQ inden for normalområdet betyder måske ikke noget for det enkelte barn, men kan det forebygges med D-vitamintilskud, gerne helt fra før graviditeten, er det interessant, siger studiets førsteforfatter, Emily Cantio, medicinstuderende ved SDU.

Vitamin D Status in Pregnancy and Childhood Associates with Intelligence Quotient at Age Seven years- An Odense[11886]

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.