“Health anxiety by proxy –through the eyes of the parents”, som månedens artikel for BUP-DK

Health anxiety by proxy – through the eyes of the parents

Vi er glade for at kunne dele: “Health anxiety by proxy –through the eyes of the parents”, som månedens artikel for BUP-DK.

Helbredsangst by proxy er et nyligt beskrevet fænomen, hvor forældre har en overdreven frygt for at deres barn lider af en alvorlig sygdom. Aktuelle artikel beskriver en kvalitativ analyse af interviews med forældre der har symptomer på helbredsangst by proxy, og giver et unikt indblik i hvordan forældrene selv oplever deres bekymring for sygdom hos barnet. Af artiklen fremgår at forældrene oplever deres tanker som pinefulde, at bekymringerne påvirker forældrenes relation til både barnet, andre familiemedlemmer og sundhedsvæsenet og at forældrene forsøger at få bekymringerne til at give mening og rationaliserer deres bekymringer som en måde at passe godt på deres barn. Artiklen er relevant for både klinikere og forskere, da den giver en bedre forståelse af forældreperspektivet ved symptomer på helbredsangst by proxy.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35510964/

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.