Månedens artikel – børn med autisme

Professor Anne Thorup har skrevet følgende introduktion til artiklen: Kerns, CK, Newschaffer, C J Autism Dev Disorder, 2015 Traumatic Childhood Events and ASD review

Artiklen beskriver et område, som ikke er særlig godt belyst forskningsmæssigt, men som mange klinikere nok kan genkende. Den handler om børn med autisme og deres risiko for at opleve traumer, for at udvikle ptsd og for at få yderligere negative følger heraf – bl.a. fordi de voksne omkring barnet ikke altid er opmærksomme nok på, når barnet er udsat for noget traumatisk og fordi vi fortsat underbehandler traumatiserede børn i almindelighed, herunder også børn med neuroudviklingsforstyrrelser. Jeg synes artiklen forklarer nogle af de mulige sammenhænge på en meget værdifuld måde.

Som en ekstra bonus får I denne måned også en artikel  omkring PTSD og autisme: PTSD and Autism Spectrum Disorder_ Co-Morbidity, Gaps in Research, and Potential Shared Mechanisms

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.