Månedens artikel: Implementation of internet-delivered cognitive behaviour therapy for pediatric obsessive-compulsive disorder

Artiklen handler om overførsel og afprøvning af internetbaseret CBT til OCD hos børn og unge i kliniske settings på tværs af forskellige lande. Implementation of internet-delivered cognitive behaviour therapy for

Behandlingsprogrammet er allerede udviklet og afprøvet på en universitetsklinik i Sverige med positivt resultat. Den aktuelle undersøgelse viser, at det umiddelbart er muligt at overføre behandlingen til klinisk brug i andre settings og i andre lande. Internetbehandling kan dermed udgøre et format, der kan øge tilgængeligheden for evidensbaseret psykologisk behandling til børn og unge med OCD.

Artiklen er valgt, fordi internetbaseret behandling med psykologiske metoder i stigende grad bliver undersøgt og fundet egnet til at behandle forskellige psykiske lidelser hos børn og unge. Behandlingsformatet viser således store fremtidsperspektiver ifht. at kunne tilbyde flere af vores patienter relevant og effektiv behandling. Det er er derfor vigtigt, at vi i DK også bliver mere observante på mulighederne for dette behandlingsformat, herunder udvikler de tekniske tiltag, som kan muliggøre dette på landsplan.

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.