Børne- og Ungdomspsykiatrisk selskab mener om regeringens og Dansk Folkepartis udspil til sundhedsreform:
Der er i dag kun 16 privatpraktiserende børne- og ungepsykiatere i hele landet og de er ulige fordelt. Så det er en rigtig god ide med flere ydernumre. Ved præsentation af sundhedsreformen tirsdag nævnte Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra regeringspartiet LA, at der bliver tale om seks nye ydernumre, men i aftaleteksten er der ikke sat antal på. Midlerne afsættes med henblik på at få flere speciallæger i områder, der i dag ikke har et stort antal privatpraktiserende speciallæger i børne-/ungdomspsykiatri, dvs. uden for hovedstadsområdet,” står der i reformaftalen, der kan hentes på Finansministeriet.dk.
Børne- og Ungdomspsykiatrisk selskab anbefaler fortsat at arbejde efter forløbsprogrammerne. Langt de fleste med lettere angst- eller depressionssymptomer skal ikke ind i psykiatrien. PPR har svært ved at følge med og det er vigtigt, at der ikke er stase et sted i systemet. Men det er også vigtigt, at de børn og unge, der har brug for børne- og ungepsykiatrisk behandling, kan blive set af en børne- og ungdomspsykiater. Vi skal også stadig have mulighed for at behandle de komplicerede angst- og depressionslidelser på specialiseret niveau.
Fra 2020 afsættes årligt 10 millioner kroner til at sikre sammenhængende forløb for unge mellem 17 og 20 år i overgangen fra børne- og ungepsykiatrien til voksenpsykiatrien.
Spørgsmålet er, om 10 millioner er mange penge, men det er positivt, at der kommer fokus på den overgang. Det er ikke rimeligt, at børn skal afsluttes per automatik, fordi de fylder 18 år. Hvis man er startet i et flerårigt psykosebehandlingsforløb kan det være svært at skifte fra børne- til voksenpsykiatrien.
Vi henviser endvidere til vores Tweet https://twitter.com/BUP_DK