Vil du og din organisation være med til at samle viden om, hvordan corona-pandemien påvirker os fysisk og psykisk?

Til sundheds- og faglige organisationer

En ny, stor, international undersøgelse samler viden om, hvordan corona-pandemien påvirker det fysiske og psykiske helbred hos børn og voksne, hos mennesker med psykisk sygdom og hos sundhedspersonale. Nu er den danske del klar, og vi – dvs. Statens Institut for Folkesundhed, Psykiatrisk Center København og Psykiatrifonden –  håber, at tusinder af danskere vil besvare et online spørgeskema.

Foreløbig har knap 20.000 mennesker over hele verden deltaget, fordelt på 93 lande på seks kontinenter. Undersøgelsen er oversat til foreløbigt 18 sprog. Vi håber, at din organisation vil medvirke til at udbrede kendskabet til undersøgelsen.

Del gerne linket til undersøgelsen på jeres hjemmeside og sociale medier. Vi har vedhæftet et forslag til opslagstekst, link til undersøgelsen, en 40 sekunders film om undersøgelsen til sociale medier (med danske undertekster) og en illustration.

Send gerne mailen her videre til den rette i din organisation, hvis det ikke er dig. Del gerne information om undersøgelsen internt i organisationen også. Du er desuden naturligvis meget velkommen til at dele den i dit eget netværk.

https://www.coh-fit.com/?lang=da

Vigtig viden om særligt belastede

”Det er meget vigtigt at vide, i hvilket omfang befolkningen og særlige grupper som sundhedspersonale og mennesker, som har en psykisk sygdom, påvirkes og reagerer. Det kan fortælle os, hvilke indsatser der er brug for, og hvordan vi fremover kan forebygge lignende situationer,” siger professor Lau Casper Thygesen fra Statens Institut for Folkesundhed.

”Nogle mennesker er ekstra følsomme, fordi de i forvejen er belastede af psykisk sygdom. Det er værdifuldt, at vi i psykiatrien får mere viden om, hvordan vi bedst afhjælper de særligt store problemer, de kan få,” siger professor Merete Nordentoft fra Psykiatrisk Center København og tilføjer, at det også er væsentligt at få viden om reaktionerne hos kollegerne i sundhedsvæsenet, som er udsat for særlig belastning.

Vær med til at dele undersøgelse

COVID-19-viruspandemien har enorme personlige, samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser. Både den fysiske og den psykiske sundhed bliver påvirket af den stress, det fører med sig.

”Vi håber, at mange mennesker herhjemme, både børn og voksne, vil hjælpe os ved dels selv at svare på spørgsmålene, dels ved at dele linket til spørgeskemaet, fx på sociale medier. Jo flere svar, vi får at arbejde med, jo mere præcise resultater får vi – og det giver os en viden, vi både kan bruge som mennesker, i sundhedsvæsenet og som samfund,” siger Torsten Bjørn Jacobsen, psykiater og formand for Psykiatrifonden.

Vi håber, at din organisation vil være med til at belyse effekten og hvilke faktorer, der forværrer eller formindsker COVID-19-pandemiens indvirkning på den fysiske og psykiske sundhed. Det kan I gøre ved at dele linket her, som fører direkte til besvarelse af spørgeskemaet:

https://www.coh-fit.com/?lang=da

Det tager 30-40 minutter at svare på alle spørgsmålene.

Tak for bidraget!

 

Med venlig hilsen

Statens Institut for Folkesundhed

Syddansk Universitet

Psykiatrisk Center København

Københavns Universitet

Psykiatrifonden

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.