Uanset om man som speciallæge vælger at have fokus på uddannelse, ledelse, organisatorisk arbejde eller andre aspekter, så vil det kliniske arbejde næsten altid have en central plads i ens arbejde som speciallæge indenfor børne- og ungdomspsykiatri.
Ud over at man som speciallæge har sine egne patienter, så fungerer speciallæger også ofte som teamledere for tværfaglige behandler teams og konference ledere. Det er således speciallæger der leder konferencer hvor der stilles endelige diagnoser efter et udredningsforløb og som er med til at beslutte hvilken behandling et barn eller en ung skal tilbydes.
Her kan du møde flere speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri og høre om deres arbejde.
Karsten Gjessing Jensen
Anne Heurlin
”Jeg er lidt af en blæksprutte, tror jeg, man kan sige”, er Martin Nygaard Hansens beskrivelse af en almindelig arbejdsdag.
Foto: Bjarke Ørsted
Mød Martin Nygaard Hansen der er speciallæge
”Det er en gave, når det lykkes at vinde de unges tillid”
Martin Nygaard Hansen, overlæge i Region Midt, beskriver sig selv som en detektiv i barnets eller den unges liv, hvor det handler om at se sammenhænge og finde forklaringer. Hver dag byder desuden på et koordinationsarbejde, hvor tværfaglighed og tværsektorielt samarbejde foregår til fordel for patienterne.
Martin Nygaard Hansen
Overlæge
Region Midt
”Det er meget spændende at arbejde med nogle af de mest syge børn, fordi vi i dag også ofte lykkes godt med at hjælpe dem videre til en bedre hverdag,” siger Sophia Lindeberg.
Foto: Bjarke Ørsted
Mød Sophia Lindeberg der er speciallæge
”Man skal være god til at bevare roen, holde overblikket og være ærlig”
Sophia Lindeberg er afsnitsledende overlæge på et afsnit med højtspecialiseret ungdomsretspsykiatrisk funktion og højtspecialiseret funktion ift. behandling af skizofreni og psykoser hos unge under 18 år, det kræver, at man er i stand til at sige det nødvendige, og så skal man have en vis portion robusthed, men sensitivitet over for det sårbare.
Sophia Lindeberg
Afsnitsledende overlæge
Region Hovedstaden