Forside » Nyhedsbrevsarkiv » Forskning » Kvartalets Forskningsartikler
https://bupnet.dk/wp-content/uploads/2024/10/Maanedens-artikel_BUPDK-oktober-2024.pdf
Månedens forskningsartikel januar 2024_Reg.Sjælland
Titel: Longitudinal Associations Between Use of Mobile Devices for Calming and Emotional Reactivity and Executive Functioning in Children Aged 3 to 5 Years | Child Development | JAMA Pediatrics | JAMA Network skrevet af Radesky et al fra University of Michigan.
https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2799042
Motivation
Håndholdte skærme, såsom smartphones, er i løbet af de seneste årtier blevet allestedsnærværende for både børn, unge og voksne. Udover kommunikation og underholdning, fungerer de for mange forældre også som redskab til afledning og beroligelse af børn. Det er omdiskuteret hvorvidt og hvordan det omfattende skærmforbrug, påvirker børn og unges naturlige udvikling og hvordan det spiller ind på deres trivsel. Mange forældre efterspørger retningslinjer ift. skærmbrug og forvirres over de mange modsatrettede råd, de får fra diverse eksperter og debattører. Denne artikel er et vigtigt bidrag til de verserende diskussioner.
Læs resumeet her https://bupnet.dk/nyheder/maanedens-artikel-januar-2024/
Månedens forskningsartikel: ”Early treatment response as predictor of long‑term outcome in a clinical cohort of children with ADHD” – European Child & Adolescent Psychiatry, https://link.springer.com/article/10.1007/s00787-023-02158-z – Springer Link.
Artiklen er skrevet af Tine Houmann et al. og udgår fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Region Hovedstaden.
Motivation
Medicinsk behandling af ADHD kræver omhyggelig monitorering for at sikre bedst mulig effekt. Denne artikel udforsker de langsigtede effekter af medicinsk behandling med methylphenidat (MPH) hos børn med ADHD og de faktorer, der kan påvirke disse.
Se mere om artiklen: https://bupnet.dk/nyheder/maanedens-forskningsartikel-early-treatment-response-as-predictor-of-long-term-outcome-in-a-clinical-cohort-of-children-with-adhd/
Motivation: Unge med en psykisk lidelse er i øget risiko for at udvikle overvægt og svær overvægt sammenlignet med unge fra baggrundsbefolkningen. Overvægten følger ofte med i voksenlivet, og kan have store konsekvenser for både det fysiske-, men i særdeleshed også det psykiske- helbred. Det er derfor vigtigt at undersøge mulige årsagsmekanismer til overvægt hos børn og unge, og hvilke der særligt kan være gældende for børn og unge med psykisk sygdom.