Hvordan er det at være læge i børne- og ungdomspsykiatrien?

Specialebeskrivelsen for Børne- og ungdomspsykiatri omfatter forebyggelse, diagnostik, behandling, opfølgning og rehabilitering af mentale og adfærdsmæssige forstyrrelser og psykiske sygdomme hos børn og unge. Specialet varetager desuden forskning, udvikling og uddannelse inden for specialets områder.

Kerneopgaverne i børne- og ungdomspsykiatrien omfatter akut og elektiv diagnostik og behandling for børn og unge i alderen 0-18 år for alle psykiatriske lidelser. Behandlingen kan være af både biologisk, psykoterapeutisk og psykosocial karakter, ligesom det kan være rådgivning, undervisning, psykoedukation, netværksarbejde samt konsultativt/kontekst baseret indsats i forhold til familie og professionelt netværk. Specialet har særlige opgaver i forhold til retspsykiatri for unge under 18 år.

Børne- og ungdomspsykiatrien i Danmark er fordelt på 6 afdelinger/centre placeret på 14 forskellige geografiske lokalisationer. Herudover er der ca. 17 ydernumre for privat praktiserende børne- og ungdomspsykiatere og en række private aktører uden ydernummer.

Har du lyst til at vide mere om arbejdet som uddannelseslæge, speciallæge i den hospitalsbaserede børne- og ungdomspsykiatri eller som privatpraktiserende børne- og ungdomspsykiater, så kan du klikke videre nedenfor.

Læs mere:

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.