Speciallæge i den hospitalsbaserede psykiatri

Børne- og ungdomspsykiatrien er et speciale med rigtig mange muligheder. Som speciallæge kan man vælge at fordybe sig i arbejdet med en bestemt aldersgruppe ved at arbejde med f.eks. spædbørnspsykiatrien eller skolebørns området. Der er også speciallæger, der fokuserer en stor del af deres arbejde på en bestemt diagnostisk gruppe som f.eks. børn og unge med psykose, spiseforstyrrelser, OCD, ADHD eller autisme, for blot at nævne nogle enkelte områder. Herudover er der speciallæger, der vælger at fokusere en stor del af deres arbejde på særlige patientgrupper, som kan være meget heterogene, men som har nogle fællestræk. Det kan f.eks. være unge med psykiske lidelser og samtidigt misbrug (dobbeltdiagnoser) eller retspsykiatriske patienter. Nogle speciallæger vælger også at fokusere særligt på det psykoterapeutiske arbejde og videreuddanner sig inden for psykoterapi.

Som speciallæge er der også mulighed for at lave konsulentarbejde i kommuner, på bosteder og ved andre instanser og organisationer.

Herudover er der speciallæger der vælger en karrierevej, der har stort fokus på uddannelsen af kommende speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri. Børne- og ungdomspsykiatrien giver også mulighed for at arbejde uden for Danmarks grænser, både klinisk og organisatorisk. Nedenfor har vi samlet informationer om nogle af de mulige karriereveje, man har som speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri.

Læs mere:

Nyheder

Se hvad der er i planerne indenfor Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Se alle nyheder her - Se alle nyhedsbreve her

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.