Børne- og ungdomspsykiatrien er et speciale med rigtig mange muligheder. Som speciallæge kan man vælge at fordybe sig i arbejdet med en bestemt aldersgruppe ved at arbejde med f.eks. spædbørnspsykiatrien eller skolebørns området. Der er også speciallæger, der fokuserer en stor del af deres arbejde på en bestemt diagnostisk gruppe som f.eks. børn og unge med psykose, spiseforstyrrelser, OCD, ADHD eller autisme, for blot at nævne nogle enkelte områder. Herudover er der speciallæger, der vælger at fokusere en stor del af deres arbejde på særlige patientgrupper, som kan være meget heterogene, men som har nogle fællestræk. Det kan f.eks. være unge med psykiske lidelser og samtidigt misbrug (dobbeltdiagnoser) eller retspsykiatriske patienter. Nogle speciallæger vælger også at fokusere særligt på det psykoterapeutiske arbejde og videreuddanner sig inden for psykoterapi.
Som speciallæge er der også mulighed for at lave konsulentarbejde i kommuner, på bosteder og ved andre instanser og organisationer.
Herudover er der speciallæger der vælger en karrierevej, der har stort fokus på uddannelsen af kommende speciallæger i børne- og ungdomspsykiatri. Børne- og ungdomspsykiatrien giver også mulighed for at arbejde uden for Danmarks grænser, både klinisk og organisatorisk. Nedenfor har vi samlet informationer om nogle af de mulige karriereveje, man har som speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri.