Forskningsmuligheder for medicinstuderende

Hvis du er interesseret i forskning, er der mange muligheder for at komme i gang med forskning indenfor børne- og ungdomspsykiatri allerede under studiet. Der er ved alle de børne- og ungdomspsykiatriske forskningsenheder (København, Slagelse, Odense, Aarhus og Aalborg) mulighed for at lave bacheloropgave, kandidatopgave og forskningsårsopgave.


”Jeg kunne med det samme mærke, at specialet var mig og er efterfølgende gået ret målrettet efter en H-stilling,” fortæller Line Fløjborg.
Foto: Bjarke Ørsted

Mød Line Fløjborg der er uddannelseslæge

”Jeg bliver udfordret på alle syv lægeroller”

For Line Fløjborg betyder alsidigheden i at være speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri meget bl.a. set i forhold til vekslen mellem det akutte og de mere langstrakte forløb, hvor der er mulighed for at fordybe sig. Desuden er hun glad for samarbejdet med de forskellige faggrupper, som Line fortæller, at hun lærer meget af. Hun var aldrig i tvivl om specialevalg og gik derfor målrettet efter en H-stilling.

Line Fløjborg
Uddannelseslæge i Hoveduddannelsesstilling
Region Syddanmark

Læs hele interviewet med Line Fløjborg her

Hvis du er nysgerrig på, hvad der kan komme ud af at lave en kandidatopgave i børne- og ungdomspsykiatri, kan du læse eksempler på tidligere studerendes opgaver her:

Eksempler på forskningsopgaver

Martin Køster Rimvall

Martin Køster Rimvall har netop forsvaret sin Ph.d. og startede allerede som studerende med at forske. Læs Martin Køster Rimvalls gode råd til studerende der gerne vil i gang med at forske i børne- og ungdomspsykiatri – klik her.

Flere studerende får udgivet en artikel som en del af deres forskningsår. Her kan du se et par eksempler på hvad man kan få ud af et forskningsår.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der kan komme ud af at lave en kandidatopgave i børne- og ungdomspsykiatri, kan du læse eksempler på tidligere studerendes opgaver her:

Hvis du er interesseret i forskning, er der mange muligheder for at komme i gang med forskning indenfor børne- og ungdomspsykiatri allerede under studiet. Der er ved alle de børne- og ungdomspsykiatriske forskningsenheder (København, Slagelse, Odense, Aarhus og Aalborg) mulighed for at lave bacheloropgave, kandidatopgave og forskningsårsopgave

Forskningsakademier:

Psykiatrisk Forksningsakademi findes i Odense og Aarhus. Det giver medicinstuderende et helt unikt sparrings- og inspirationsmiljø indenfor forskning i psykiatri og kan bane vejen for en forskerkarriere.

Akademiet holder møder 7 – 8 gange per semester, hvor de arbejder med hinandens manuskripter, postere og præsentationer. Sammen tager på de nationale og internationale konferencer og kongresser og deltager med oplæg og postere.

Læs mere:

Odense: https://www.facebook.com/pfaodense

Aarhus: https://www.psykiatrien.rm.dk/forskning/forskningsenheden-afdeling-depression-angst-aarhus-universitetshospital/psychiatric-research-academy/

Hvis du vil høre mere om studerendes forskningsmuligheder i børne- og ungdomspsykiatrien, er du altid velkommen til at skrive til en af vores forskningsenheder. Nedenfor finder du relevante links, og du kan også finde information om, hvilken forskning der udføres lige nu indenfor børne- og ungdomspsykiatrien.

Region Nordjylland: https://psykiatri.rn.dk/for-sundhedsfaglige/psykiatrisk-forskning/forskningsenheder/forskningsenhed-for-boerne-og-ungdomspsykiatri

Region Midtjylland: https://www.psykiatrien.rm.dk/forskning/borne–og-ungdomspsykiatrisk-forskningsafsnit-aarhus-universitetshospital/

Region Syddanmark: https://www.sdu.dk/da/om_sdu/institutter_centre/klinisk_institut/forskning/forskningsenheder/boerneogungdomspsykiatri.aspx

Region Sjælland: https://www.regionsjaelland.dk/sundhed/geo/psykiatrien/om_psykiatrien/psykiatrisk-forskningsenhed/Sider/default.aspx

Region Hovedstaden: https://www.psykiatri-regionh.dk/Forskningsenheden-boerne-og-ungdomspsykiatri/Sider/default.aspx

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.