Hvilke muligheder har man som speciallæge?

Børne- og ungdomspsykiatrien er et speciale med rigtig mange muligheder. Som speciallæge kan man vælge at fordybe sig i arbejdet med en bestemt aldersgruppe (f.eks. spædbørnspsykiatrien eller skolebørns området), en bestemt diagnostisk gruppe (f.eks. børn og unge med psykose, spiseforstyrrelser, OCD, ADHD eller autisme), eller patientgrupper, der er meget heterogene, såsom unge med psykiske lidelser og stofmisbrug (dobbeltdiagnoser) eller retspsykiatriske patienter.

Andre speciallæger vælger at fokusere særligt på behandlingsmetoder, som det psykoterapeutiske arbejde og nogle speciallæger arbejder som konsulenter i kommuner og på bosteder.

I børne- og ungdomspsykiatrien er der mulighed for en karrierevej, der har stort fokus på uddannelsen, og der er også børne- og ungdomspsykiatere, der arbejder uden for Danmarks grænser (f.eks. i forbindelse med internationale katastrofer).

Nedenfor har vi samlet informationer om nogle af de karriereveje, man kan have som speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri.

Læs mere:

Få nyhederne i din indbakke

Ønsker du at modtage nyheder fra børne- og ungdomspsykiatrien, så tilmeld dig helt enkelt her, skriv dit navn og din mailadresse og modtag løbende nyheder.

X @BUP_DK

Følg vores tweets med fokus på bla.a. forskning, uddannelse af speciallæger og behandlingstilbud.

Indmeldelse

BUP-DK er medlem af Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS, tidl. DMS) og er tilsluttet European Society of Child and Adolescent Psychiatry (ESCAP).

Medlemskabet koster 1600,- kr. årligt, heraf går 300,- kr. til medlemskab af FYP, for hvem det er relevant. Det første års medlemskab er gratis.